HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 6 september 2017

Kruijswijk nadert top tien in Vuelta a España

Steven Kruijswijk heeft een goede zaak gedaan in de loodzware bergrit van de Vuelta a España. De 30-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo kon zich lange tijd in de groep der favorieten handhaven en eindigde uiteindelijk als elfde, nog voor leider Froome. In het algemeen klassement staat hij nu eveneens elfde op luttele seconden van de top tien.

Kruijswijk was opgelucht met zijn elfde plaats. “Beter laat dan nooit”, klonk het. “Ik probeer elke dag gewoon het beste van mezelf te geven. Het geeft een goed gevoel dat ik verbeter en weer met de top van het klassement kan meedoen. Het was een mooie dag vandaag.”

Het was een rit die mentaal veel eiste van de renners. “Vanaf het begin was het opletten geblazen vanwege de wind. Vervolgens brak het peloton in een natte afdaling en natuurlijk wil je bij de slotklim ook nog vooraan zitten. Ik zat telkens op de juiste plaats.”

Kruijswijk bedankt daarvoor zijn ploeggenoten. “Het is mooi dat zij zich onvoorwaardelijk voor me blijven inzetten. Dat waardeer ik enorm en ik ben blij dat ik beter presteer. Het was afzien op de steile stukken, maar ik ben blijven rammen tot de finish. Gelukkig waren de benen goed.”