HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 17 juli 2018

Kruijswijk probleemloos door eerste Alpenetappe Tour de France

Steven Kruijswijk is de eerste Alpenetappe goed doorgekomen. De kopman van Team LottoNL-Jumbo eindigde de etappe tussen de andere favorieten als twaalfde. Ook Primoz Roglic zat mee voorin. De Sloveen sprintte naar de achtste plaats. In het klassement staan Kruijswijk en Roglic respectievelijk twaalfde en tiende.

In de etappe van Annecy naar Le Grand Bornand, met onderweg vier pittige Alpencols, was het tempo vanaf de start zeer hoog. Op de eerste beklimming reed er een omvangrijke kopgroep weg met voor Team LottoNL-Jumbo Robert Gesink. Op de Col de la Colombière ging het te snel voor de Varssevelder die vervolgens in de laatste kilometer nog zijn werk deed voor Steven Kruijswijk. Ook Antwan Tolhoek en Paul Martens reden een sterke etappe in dienst.

Kruijswijk zag een zeer sterke ploeg vandaag. “Vandaag was een prima dag. Ik zat de hele dag goed en dat geeft vertrouwen naar de komende twee Alpenetappes. Er werd vanaf het begin hard gereden en het is zaak om dan voorin te zitten en ook te blijven. De ploeg heeft vandaag prima gewerkt vooral Antwan, maar ook Robert, Paul en Primoz hebben hun steentje bijgedragen. Morgen en overmorgen met aankomst bergop gaat er zeker anders gekoerst worden, maar ik voel me goed en ben goed uit de rustdag gekomen.” 

Gesink streed de hele dag mee in de vuurlinie. “Het was vandaag de bedoeling dat als er een grote groep weg zou rijden Antwan of ik zouden meezitten. Dat is gelukt. Ik voel me goed en scherp. Op de slotklim, toen ik zag dat het gat naar de koplopers te groot was, heb ik mij wat gespaard om op andere dagen nog goed te zijn. Er komen nog belangrijke dagen aan voor de ploeg. De andere jongens zijn ook goed en er komen nog kansen. Ik ga het zeker weer proberen.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss