HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 30 augustus 2017

Kruijswijk rijdt naar zestiende plaats in lastige Vuelta-rit

Steven Kruijswijk is na een lastige elfde rit in de Vuelta als zestiende gefinisht. De 30-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo moest aan het begin van de slotklim lossen bij de favorieten, maar won ook tijd ten opzichte van andere klassementsrenners. Kruijswijk eindigde na de lange slotklim naar Calar Alto op anderhalve minuut van ritwinnaar Miguel Angel Lopez.

De aanloop naar de twee beklimmingen leek op papier relatief makkelijk, maar het slechte weer besliste daar anders over. “De eerste honderd kilometer waren ontzettend zwaar door de regen", ervaarde Kruijswijk. "Toen moesten we nog twee lastige beklimmingen over. Tijdens de eerste col had ik niet echt een goed gevoel. Op de slotklim moest ik uiteindelijk lossen op de steile stukken. Ik kon wel de achtervolgende groep bijbenen.”

Zo kon Kruijswijk de schade beperkt houden. “Ik heb zo hard mogelijk naar de finish gereden. Hopelijk kan ik de komende dagen nog wat verbeteren, maar ik rij in elk geval al beter dan in de eerste week. Dat is fijn. De Vuelta is nog lang en er kan nog veel gebeuren.”

Ploegleider Addy Engels ziet ook dat Kruijswijk aan de beterende hand is. “Ik had echter gehoopt dat hij aan het begin van de slotklim met de besten zou meekunnen”, plaatste hij een kanttekening. “Kruijswijk is weliswaar niet super, maar wel beter dan dat we tot nu toe hebben gezien. Daarnaast konden Daan Olivier, Floris De Tier, Stef Clement en Koen Bouwman zich lange tijd vooraan handhaven. Bovendien toonde Antwan Tolhoek zich in de kopgroep. Deze sterke collectieve prestatie, met een jonge groep, is mooi voor vandaag, maar ook voor de resterende etappes en de verdere toekomst."