HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 7 september 2018

Kruijswijk schuift op, Bennett verliest tijd in Vuelta

Steven Kruijswijk heeft in de  dertiende etappe van de Vuelta a España goed stand gehouden. De kopman van Team LottoNL-Jumbo gaf op La Camperona een twintig tal seconden toe op Nairo Quintana en Simon Yates. Mede-kopman George Bennett had een mindere dag en verloor een minuut meer. 

In het klassement is Kruijswijk nu opgeklommen naar de negende plaats. George Bennett staat veertiende.

In de eerste van drie etappes met aankomsten bergop reed er vanuit de start een omvangrijke kopgroep weg die uiteindelijk streed om de dagzege. Team LottoNL-Jumbo was niet vertegenwoordigd, maar bracht beide kopmannen in een ideale positie aan de steile slotklim. 

“Er zat vandaag niet meer in”, aldus Kruijswijk. “Op zo’n steile klim weet je dat er een paar mannen beter zijn. Maar het was een goede dag voor mij. Ik had een goed gevoel en ik zat er goed bij. Ik heb mijn eigen tempo gereden. Voor de Vuelta was de vraag of ik mijn conditie van de Tour nog zou hebben, maar ik denk dat ik vandaag bewezen heb dat de conditie nog dik in orde is. Als ik dit kan volhouden tot de rustdag, dan is er in de derde week nog vanalles mogelijk. Het is zeker nog niet gedaan.”

“Ik had vandaag een mindere dag”, aldus Bennett. “Het was een zware, snelle etappe. Ik had niks meer over op de slotklim.  Het is een beetje teleurstellend, maar dat is wielrennen. Je hebt goede en slechte dagen en vandaag had ik een slechte dag. Ik heb het wel geprobeerd om de schade te beperken. De ploeg heeft vandaag goed gewerkt en ik ga mijn best blijven doen. Er komen nog zware etappes.”

RELATED