HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 21 augustus 2017

Kruijswijk schuift op in klassement, maar verliest wel tijd

De derde etappe van de Vuelta heeft voor een veldslag gezorgd. In de rit naar Andorra moest Team LottoNL-Jumbo-kopman Steven Kruijswijk  1’14” toegeven op de uiteindelijke ritwinnaar, Vincenzo Nibali. Het tijdverlies van Kruijswijk betekent dat de achterstand op de leider in het klassement, Christopher Froome, oploopt naar bijna twee minuten.

Na afloop van de etappe werd duidelijk dat Kruijswijk niet topfit aan de rit was begonnen. Hij kampt met een verkoudheid. “Die kwam vlak voor het begin van de Vuelta al opzetten. Ik hoopte dat het zaterdag voorbij zou zijn”, zegt hij. “Dat het in mijn hoofd helemaal vastzit, helpt niet in zo’n etappe als vandaag. Ik voelde wel aankomen dat ik niet met de topfavorieten over de streep zou komen vandaag. Ik ben uiteindelijk zo hard mogelijk omhoog gereden, samen met Wilco Kelderman.” 
Om te zeggen dat de klassementsaspiraties nu om zeep zijn, gaat Kruijswijk te ver. “Deze verkoudheid moet eruit waaien. Dan gaat de vorm weer terugkeren. Het is nu vervelend, maar etappes als vandaag bewijzen dat er veel mogelijk is in deze Vuelta. Ik blijf het proberen.”

Ploegleider Grischa Niermann geeft toe dat het resultaat van vandaag niet is waar de ploeg op had gerekend: “De conclusie is dat Kruijswijk nu niet met de favorieten meekon. Dat hebben we te accepteren. Het ging vooraan heel erg hard, waardoor er meerdere renners moesten lossen. Het is aan ons ploegleiders om de boel scherp en gemotiveerd te houden en we gaan het nu van dag tot dag bekijken. De Vuelta duurt nog drie weken en we gaan zeker nog wat laten zien.”