HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 7 september 2017

Kruijswijk sluipt top tien Vuelta binnen

Steven Kruijswijk is de top tien van het algemeen klassement van de Vuelta á España binnengeslopen. Dat deed hij in de achttiende etappe met een lastige finish bergop. De 30-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo staat tiende. In de rit naar Santo Toribio de Liébana was het vooral in de laatste kilometers aanpoten.

 

“Ik doe weer mee”, zei Kruijswijk na afloop. “Het was een lastige dag, ook al was er een kopgroep met bijna een kwartier voorsprong. De klassementsmannen voeren daarachter altijd oorlog met elkaar. Het lukte goed om telkens mee te schuiven. Ik laat het publiek en de fans nu de Kruijswijk zien die men graag wil zien. Het is alleen jammer dat het er nu pas uitkomt en niet eerder.”

 

Kruijswijk’s ploeggenoot Antwan Tolhoek blijft iedereen en zichzelf verrassen deze Vuelta. De pas 23-jarige Zeeuw zat in een omvangrijke kopgroep en kon lang mee. “Het kostte veel energie om weg te komen. Het peloton wilde ons niet laten gaan. Toen we eindelijk konden rijden, zat iedereen gelijk stuk. Dat brak me op het einde op.”

 

De strijd voorin werd vandaag vooral in de afdaling gevoerd, zegt Tolhoek. “Bergop ging het niet heel hard, maar naar beneden was het koers. Iedereen wilde elkaar lossen. Het ging lekker vandaag, zoals mijn hele Vuelta eigenlijk. Vooralsnog boven verwachting”, aldus een opgewekte Tolhoek.