HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 27 augustus 2017

Kruijswijk tankt moraal daags voor eerste rustdag Vuelta

In de negende rit van de Vuelta a España naar de Cumbre del Sol wist Steven Kruijswijk zich tot de beslissende meters bij de besten te handhaven. De kopman van Team LottoNL-Jumbo finishte als zeventiende van die groep. “Ik had slechter de rustdag in kunnen gaan”, vatte hij optimistisch samen.

De laatste vijfhonderd meter waren erg steil. “Daar ontbrak het door de voorbije dagen een beetje aan vertrouwen”, stelt Kruijswijk. “Ik ben blij dat ik daar nu wel in de goede groep zat. Dat is goed voor de moraal. Ik had wat meer power in de benen en kon langer op de pedalen blijven staan. Dat is een goed teken en biedt aanknopingspunten voor week twee en drie.”

Ploegleider Sierk Jan de Haan kon andermaal plaatsnemen achter de kopgroep om één van zijn renners te coachen. “Bert Jan Lindeman zat er goed bij”, vindt de Fries. “Dat was netjes. Het was alleen jammer dat Cannondale de voorsprong binnen de perken hield. Bert Jan overleefde de eerste klim goed, waarna hij nog van waarde kon zijn voor Steven. We waren toen sterk vertegenwoordigd in het peloton. Vooral Antwan Tolhoek was weer heel goed, ondanks de pijn aan zijn schouder waarmee hij nog steeds kampt sinds de ploegentijdrit.”

Lindeman: “Het was een leuke dag, met veel publiek. Dit is lange tijd mijn trainingsgebied geweest. Van mijn achttiende tot mijn 27e heb ik hier elk jaar een aantal weken getraind. We kregen helaas nooit meer dan drie minuten. Mijn idee was om rustiger te rijden, zodat het peloton ook wat zou laten begaan. Maar mijn medekoplopers bleken niet aan te sporen.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning