HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 3 september 2017

Kruijswijk trekt ten aanval en schuift op in klassement Vuelta

Steven Kruijswijk is in de vijftiende etappe van de Vuelta op weg naar Sierra Nevada al vroeg ten aanval getrokken. Omdat hij op de slotklim werd ingelopen, leverde hem dat in de daguitslag van de bergrit niet meer op dan de vijftiende plaats. In het klassement schoof de kopman van Team LottoNL-Jumbo wel twee plaatsen op, van plek veertien naar plek twaalf.

“We wilden proberen om op een andere manier iets op te schuiven”, doet Kruijswijk zijn relaas. “Ik heb geanticipeerd op eventuele aanvallen. Ik heb een beetje alles of niets gespeeld. Ik heb mijn krachten verdeeld over de dag. Op het einde kwam ik net tekort. Maar ik ben blij dat ik het geprobeerd heb. Ik koers liever zo dan dat ik anoniem gelost word.”

“Jammer dat hij de groep met favorieten niet voor kon blijven, maar met dit optreden mag Steven blij zijn”, vindt ploegleider Sierk-Jan de Haan. “Wel mooi dat hij twee plaatsen opschuift.” Kruijswijk reed weg uit het peloton op wat De Haan een key point noemt. “We hadden dat aangewezen als belangrijk punt in de koers. Steven voelde het goed aan en zag op die lastige klim de ruimte en vond bovendien de goede metgezellen.”

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.
17 augustus 2018 in Wielrennen

Dit is ons team voor de Vuelta