HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 3 september 2017

Kruijswijk trekt ten aanval en schuift op in klassement Vuelta

Steven Kruijswijk is in de vijftiende etappe van de Vuelta op weg naar Sierra Nevada al vroeg ten aanval getrokken. Omdat hij op de slotklim werd ingelopen, leverde hem dat in de daguitslag van de bergrit niet meer op dan de vijftiende plaats. In het klassement schoof de kopman van Team LottoNL-Jumbo wel twee plaatsen op, van plek veertien naar plek twaalf.

“We wilden proberen om op een andere manier iets op te schuiven”, doet Kruijswijk zijn relaas. “Ik heb geanticipeerd op eventuele aanvallen. Ik heb een beetje alles of niets gespeeld. Ik heb mijn krachten verdeeld over de dag. Op het einde kwam ik net tekort. Maar ik ben blij dat ik het geprobeerd heb. Ik koers liever zo dan dat ik anoniem gelost word.”

“Jammer dat hij de groep met favorieten niet voor kon blijven, maar met dit optreden mag Steven blij zijn”, vindt ploegleider Sierk-Jan de Haan. “Wel mooi dat hij twee plaatsen opschuift.” Kruijswijk reed weg uit het peloton op wat De Haan een key point noemt. “We hadden dat aangewezen als belangrijk punt in de koers. Steven voelde het goed aan en zag op die lastige klim de ruimte en vond bovendien de goede metgezellen.”

RELATED

22 oktober 2017 in Wielrennen

Pech voor Team LottoNL-Jumbo tijdens koninginnenrit Guangxi

Team LottoNL-Jumbo heeft niet mee kunnen doen om de ereplaatsen in de koninginnenrit van de Tour of Guangxi. Op de slotklim was er een grote valpartij en de vooruitgeschoven Daan Olivier lag erbij. Lichtpunt van de dag was de prijs voor de strijdlust voor Victor Campenaerts.
22 oktober 2017 in Wielrennen

Tolhoek vierde in regenachtige Japan Cup

Antwan Tolhoek is vandaag vierde geworden in de Japan Cup Cycle Road Race. De jonge Zeeuw kwam in de kopgroep over de streep in Utsunomiya. De Italiaan Marco Canola pakte de winst en Tolhoek kwam anderhalve seconde later over de streep. Tolhoek neemt ook de bergtrui mee naar huis.