HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 23 maart 2018

Kruijswijk trekt ten aanval in finale vijfde etappe Catalonië

In de Ronde van Catalonië heeft Steven Kruijswijk van zich laten horen in de finale van de langste etappe. De dertigjarige Brabander plaatste binnen de laatste tien kilometer tevergeefs een aanval. Daarna was het oorlog in de groep met favorieten, waarbij George Bennett als eerste renner van Team LottoNL-Jumbo over de finish kwam. De Nieuw Zeelander klom een plek in het klassement en staat nu zevende.

“Het was een prima dag vandaag, maar er gebeurde niet zo veel”, blikte Kruijswijk na afloop terug op de lange, maar snelle etappe. “Er werd hard doorgereden in het peloton, maar met een grote groep vooruit wisten we dat zij voor de winst gingen. Op het eind probeerde ik, met het klassement in het achterhoofd, nog aan te vallen. Ik voelde me op dat moment ook goed. Alleen met deze harde wind tegen was het niet vol te houden.”

Kruijswijk gaf aan zijn zinnen te hebben gezet op de ingekorte etappe van afgelopen woensdag. “Daar had ik willen verrassen. Jammer dat dat niet doorging omdat het zo koud was. Maar het is nog niet voorbij. De etappe naar Barcelona van zondag is ook lastig. Misschien dat ik daar wat kan forceren.”

;

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss