HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 12 augustus 2017

Kruijswijk valt aan op Colombier en finisht net buiten top tien

Steven Kruijswijk heeft in de laatste etappe van de Tour de l’Ain zijn vorm goed kunnen testen op de Col du Grand Colombier. De renner van Team LottoNL-Jumbo kwam op de berg van de buitencategorie als derde boven. In de afdaling richting de finish in Culoz werden er geen risico’s meer genomen, waarna Kruijswijk als elfde over de streep kwam. In het algemeen klassement eindigde hij als vijfde. De winst ging uiteindelijk naar Thibaut Pinot. 

 

Ondanks dat er geen podiumplek in het algemeen klassement werd behaald, is ploegleider Frans Maassen te spreken over de gehaalde doelen die van te voren waren gesteld: “We wilden graag een rit winnen en dat is met Juan José Lobato gelukt. Daarnaast moesten de mannen zichzelf bergop testen en dat hebben ze de afgelopen twee dagen goed kunnen doen. Met hun hoofd zaten ze al langzaam bij de Vuelta. Dat moet nu helemaal gebeuren terwijl ze in de komende dagen de accu gaan opladen. We gaan met een goed gevoel naar Spanje”, zegt Maassen. 

 

Voor Kruijswijk waren vooral de laatste twee koersdagen een goede manier om de benen te testen. Naar eigen zeggen was dit precies wat hij nodig had om het vizier richting de Vuelta helemaal op scherp te zetten. “En dat is gelukt. Ik ben blij dat ik deze ronde kon rijden en ga met een goed gevoel naar de Vuelta. Het wordt lastig in Spanje, want het deelnemersveld is sterk. Maar ik heb er veel vertrouwen in”, aldus Kruijswijk.