HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 16 september 2018

Kruijswijk vierde overall, Van Poppel vierde in slotrit Vuelta

Steven Kruijswijk is als vierde geëindigd in de Vuelta a España. De slotrit naar Madrid eindigde zoals verwacht op een massasprint. Danny van Poppel ging de sprint vroeg aan. Hij strandde op eveneens een vierde plaats.

“Ik had graag gewonnen. Maar het is weer net niet”, aldus van Poppel. “Ik zat te vroeg in het wiel van Viviani zijn lead-out. Toen ze inhielden, ging ik de sprint maar aan. Ik gokte het erop, maar het mocht niet zo zijn. Ik heb nu twee grote rondes in mijn benen en het gaat steeds beter. Ik ben ervan overtuigd dat die overwinning er gaat komen.”

Team LottoNL-Jumbo-kopman Kruijswijk is de eerste Nederlander in de historie die in de top vijf is geëindigd van alle grote rondes. “Het waren drie zware weken. Ik ben heel blij met mijn prestaties, al blijft het jammer dat ik het podium net niet haal. Maar je moet eerlijk zijn: de anderen waren gewoon beter over drie weken. Dan moet ik daar vrede mee hebben. In zijn geheel mag ik zeker trots zijn op mijn vijfde plaats in de Tour en mijn vierde plaats in de Vuelta. Het is toch een beloning voor al het werk dat ik en ook de ploeg erin gestoken hebben. Met een podiumplaats was alles toch iets tastbaarder.” 

Ploegleider Grischa Niermann is trots. “Vierde is een mooi resultaat voor ons. Helaas zat er een ritzege niet in, al was Danny er wel een paar keer dichtbij. Het doel was een klassement te rijden met Stevie en George en dat is gedeeltelijk gelukt. Gisteren was een kleine deceptie, maar we wisten dat de mogelijkheid er was dat Steven nog naast een podiumplek zou grijpen. Hij heeft dit jaar bewezen tot de beste ronderenners te behoren, met ook een vijfde plek in de Tour. Dat is heel knap en hij heeft zijn top  nog niet bereikt. We hebben als ploeg een goed niveau gehaald en geknokt tot de laatste meter. En dan was dit het maximaal haalbare. Met wat we dit jaar hebben laten zien in de grote rondes, ben ik er zeker van dat een podiumplaats een kwestie van tijd is.”

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course