HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 11 augustus 2017

Kruijswijk vijfde in bergrit Tour de l’Ain

Steven Kruijswijk is in de derde etappe van de Tour de l’Ain vijfde geworden. Het was de derde keer in vier dagen dat een renner van Team LottoNL-Jumbo op die plek over de streep kwam. De winst ging naar David Gaudu, zijn teamgenoot Thibaut Pinot is de nieuwe leider in het algemeen klassement.

 

Voor Kruijswijk was de derde etappe met vier beklimmingen een eerste test richting de Vuelta. “Het ging prima voor een korte maar lastige rit”, zegt de 30-jarige Brabander. “Ik kwam wat tekort op de mannen die voor mij over de streep kwamen. Maar het was een goede manier om de vorm te testen. Ik heb sinds de Ronde van Zwitserland niet meer gekoerst. Dan verlies je toch wedstrijdritme. Versnellen en bergop demarreren moeten nog groeien. Zaterdag is de laatste rit van de Tour de l’Ain, met de Col du Grand Colombier. Het is onvoorspelbaar, maar als ik me goed voel, ga ik me niet inhouden.”

 

Ploegleider Frans Maassen vond het verstandig dat Kruijswijk in de laatste afdaling van vandaag geen risico’s nam. “De twee koplopers waren te ver weg, dus dat was te gevaarlijk geweest. Het ging vooral om de vormtest waar Kruijswijk het zelf ook al over had. Morgen is met de laatste zware rit een goede test en ik verwacht een goede koers te zien”, aldus Maassen.