HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 9 september 2017

Kruijswijk zevende na aanval op Angliru

Steven Kruijswijk is in de een-na-laatste etappe van de Vuelta zevende geworden. Op de loodzware beklimming van de Angliru trok de Brabander ten aanval. Daardoor won hij één plek in het algemeen klassement en gaat hij als negende geklasseerde renner de laatste etappe in.

Daarmee haalt Kruijswijk het bijgestelde doel, dat na een mindere eerste week werd gesteld. “Ik voelde me de laatste week van de Vuelta goed”, zei Kruijswijk na afloop. “Ik wilde vandaag deel uitmaken van de etappe en eventueel voor de winst gaan. Op het eind kwam ik daarvoor net tekort.”

Na die teleurstellende eerste week was deze etappe een bevestiging dat hij mee kan met de favorieten. "Dat is wat ik voor ogen had toen ik aan de Vuelta begon. Ik heb laten zien dat ik dit niveau waardig ben en ga daardoor met een goed gevoel naar Madrid. Door de sterke tweede helft heb ik mijn vertrouwen gehouden. Bovendien biedt het perspectief voor de toekomst.”

Ploegleider Addy Engels vertrekt naar eigen zeggen met een glimlach op zijn gezicht naar Madrid. “Steven heeft vandaag gevochten voor wat hij waard was”, zegt hij. “Hij heeft zich goed laten zien in de derde week en staat uiteindelijk stevig in de top tien. Daarnaast heb ik een jonge ploeg gezien die zich goed staande heeft gehouden. Koen Bouwman en Antwan Tolhoek zaten gisteren mee in de ontsnapping, maar waren vandaag lang van waarde voor Kruijswijk. Dat is een prestatie van formaat.”

De Vuelta zit er nog niet helemaal op. Morgen volgt de laatste rit in Madrid en daar liggen volgens Engels kansen voor Juan José Lobato. “Het kan zeker, maar dan moet alles goed op z’n plek vallen. Juanjo ziet er nog goed uit en kan in een massasprint meedoen voor de winst.”