HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 12 augustus 2018

Kuss bekroont eindzege Tour of Utah met derde etappezege

Sepp Kuss heeft het eindklassement van de Tour of Utah op zijn naam geschreven. De 23-jarige Amerikaan deed dat met verve door in Park City naar zijn derde etappezege te soleren. Hij wint ook het bergklassement.

De zeges van Kuss zijn respectievelijk de zesentwintigste en zevenentwintigste voor Team LottoNL-Jumbo dit seizoen. Het is voor de ploeg de vierde eindzege in een etappekoers na de zeges van Roglic in de Ronde van het Baskenland, Ronde van Romandië en de Ronde van Slovenië.

Kuss legde de basis voor zijn eindoverwinning met zeges in de bergetappes en wist zich in de resterende etappes meer dan goed staande te houden met behulp van zijn Team LottoNL-Jumbo ploegmaten, die de koers met verve gecontroleerd hebben.

“Deze week was echt geweldig. Het was echt een speciale week”, aldus een blije winnaar Sepp Kuss. “Ik wist dat ik in een goede vorm verkeerde en ik had redelijk veel zelfvertrouwen voor deze wedstrijd. Maar dat ik hier drie etappes win en het eindklassement is echt geweldig. De ploeg reed vandaag erg sterk net zoals deze hele week. Ik kan ze niet genoeg bedanken. Halverwege de etappe voelde dat ik goede benen had. Daarop besloot ik om op de slotklim maar te gaan aanvallen. In de afdaling heb ik het dan op safe gespeeld maar dat was genoeg voor de winst. Deze overwinning zijn voor mijn ploeggenoten en de staf want zonder hun had ik dit nooit gekund.”

Ploegleider Sierk Jan de Haan was in zijn nopjes met de prestaties van zijn ploeg. “Deze week was echt geweldig. Mijn complimenten voor de renners. Er stond een team dat echt voor elkaar door het vuur ging. Ook een groot compliment aan de staf. Die hebben deze week keihard gewerkt om dit allemaal voor elkaar te krijgen.”

RELATED