HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 11 augustus 2018

Kuss klimt naar tweede etappezege in Tour of Utah

Sepp Kuss heeft op indrukwekkende wijze zijn tweede etappezege geboekt in de Tour of Utah. De 23-jarige Amerikaan excelleerde op Snowbird Mountain en reed zo naar zijn tweede overwinning als beroepsrenner. In het algemene klassement verstevigt hij zijn positie. Hij neemt ook de leiding in het bergklassement over van Daan Olivier.

De zege van Kuss is de vijfentwintigste voor Team LottoNL-Jumbo dit seizoen.

De koninginnenetappe naar Snowbird Mountain werd door Team LottoNL-Jumbo de hele dag perfect gecontroleerd. Sepp Kuss werd door zijn ploeggenoten in ideale positie aan de slotklim afgezet waarna Kuss met nog acht kilometer te gaan aan zijn solo begon. 

“Alle lof voor de ploeg vandaag. Ze hebben echt geweldig gereden”, aldus een blije Sepp Kuss. “De ploeg had alles onder controle vanaf de start. Ze zijn meegegaan in omvangrijke kopgroepen en hebben mij de hele dag goed van voren gehouden. Ook op de beklimmingen kwamen we nooit in de problemen. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen en zichzelf overtroffen vandaag. Het gaf mij zeker extra motivatie om voor de etappezege te gaan en hun daarvoor te belonen. Ik ben zeer trots op deze geweldige ploeg.”

Ploegleider Sierk Jan de Haan is het eens met zijn kopman. “Deze zege is er één voor de hele ploeg hier. Iedereen heeft maximaal gereden. Daarop moest Sepp het afmaken en dat gaf hem ook de boost om te winnen. Ik kan niet meer dan trots zijn.” 

 

RELATED