HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 8 augustus 2018

Kuss soleert naar indrukwekkende etappezege Tour of Utah

Sepp Kuss heeft op indrukwekkende wijze de tweede etappe in de Tour of Utah op zijn naam geschreven. De 23-jarige Amerikaan soleerde, na een aanval van vijftig kilometer, naar zijn eerste overwinning als beroepsrenner in de straten van Payson City. Door zijn overwinning neemt Kuss de leiding in het algemene klassement. 

Neilson Powless maakte het feest voor Team LottoNL-Jumbo compleet door tweede te eindigen. Die positie bekleedt hij ook in het algemene rangschikking. Ook Daan Olivier mocht mee op het podium als leider in het bergklassement.

De zege van Kuss is de vierentwintigste voor Team LottoNL-Jumbo dit seizoen. 

“Het voelt geweldig om mijn eerste overwinning als beroepsrenner te behalen bij Team LottoNL-Jumbo”, vertelt Kuss na zijn zege. "Ik voelde me erg goed vandaag. Ik wist dat ik op de beklimming iets kon proberen. Ik zei tegen mezelf dat ik rustig moest blijven. Toen een andere renner aanviel, kon ik eenvoudig volgen. Ik hoopte dat er meer renners met mij mee konden, maar uiteindelijk bleef ik alleen over. Ik had vooral tegenwind, maar het lukte me toch om het vol te houden. Het voelt heel speciaal om hier te winnen." 

"Sepp heeft laten zien dat hij de sterkste klimmer van het veld is", vertelt ploegleider Sierk-Jan de Haan. "De laatste veertig kilometer ging in dalende lijn, maar toch was het zwaar vanwege de tegenwind en korte, venijnige klimmetjes. Dat hij een solo van vijftig kilometer afrondt, is een schitterende prestatie." 

De Haan is ook lovend over de rest van zijn team. "De tweede plaats van Neilson is een geweldige prestatie. Daarnaast is Daan nog bezig met de bergtrui, dus we stonden vandaag met drie man op het podium. Ik ben onwijs trots op onze renners." 

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss