HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 13 augustus 2017

Lars Boom achtste in eindklassement BinckBank Tour

Lars Boom is als achtste geëindigd in het algemeen klassement van de BinckBank Tour. De 31-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo toonde zich vooraan in de slotrit en kon zo een top tien eindklassering veiligstellen. In de rit finishte hij als 21e.

Zijn ploeggenoot Jos van Emden probeerde in de finale verschillende keren weg te rijden, maar hij kreeg weinig ruimte. “Ik wist dat ik op de slotklim te kort zou komen”, verklaarde hij achteraf zijn aanval. “Ik miste wat explosiviteit. Ik probeerde daarom meerdere keren voor de Muur van Geraardsbergen weg te rijden. Ik hoopte dat ze achter me zouden twijfelen, maar dat gebeurde helaas niet. Niet geschoten is echter altijd mis.”

Lars Boom toonde zich met name bij de eerste doorkomst in Geraardsbergen. “Mijn ploeggenoten hebben me daar goed afgezet”, liet Boom weten. “Ik bespaarde zo veel energie. Ik was ambitieus en probeerde een schifting door te voeren, want ik had nog een klassement te verdedigen. Ik eindig uiteindelijk als achtste in het algemeen klassement. Bovendien had ik al een rit op zak, dus ik keer met een goed gevoel huiswaarts.”

Bij Van Emden overheerste daarentegen de teleurstelling. “Ik baal nog steeds van mijn gemiste kans in de tijdrit. Ik reed daar erg goed en had waarschijnlijk dicht bij de zege gezeten. Dat heeft me twee slapeloze nachten bezorgd. Zoveel kansen krijg je niet op een parkoers dat je goed ligt. Het gaat daarom nog wel even duren voordat ik die teleurstelling verwerkt heb. Desondanks is de conditie goed en dat is fijn met het oog op de komende wedstrijden.”