HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 8 augustus 2017

Lars Boom en Jos van Emden in top tien van tijdrit BinckBank Tour

Lars Boom is als vijfde geëindigd in de tijdrit van de BinckBank Tour. De 31-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo ging vroeg van start en deed elf minuten en acht seconden over de negen kilometer lange individuele tijdrit. Jos van Emden leek in Voorburg op weg naar de overwinning, maar nam de verkeerde afslag en strandde zo op een tiende plaats.

Alles verliep volgens plan voor Jos van Emden, maar in de laatste kilometer ging het alsnog volledig mis. “Ik schrok van de man die de afleiding aangaf voor de auto’s en schoot daardoor de verkeerde kant op”, deed hij na afloop zijn verhaal. “Ik zat natuurlijk niet helemaal fris meer en daarom ging het mis. Ik had anders dichtbij de overwinning gezeten. De ontgoocheling is groot, want dit was voor mij een belangrijk doel. We moeten dit snel vergeten, maar dat zal niet makkelijk zijn.”

De tijdrit in Voorburg deed ploegleider Nico Verhoeven denken aan de openingstijdrit van de Tour de France in Düsseldorf. “Je weet dat zo’n tijdrit in de regen risico’s met zich meebrengt”, vertelde  hij na afloop. “Het is natuurlijk doodzonde dat Van Emden de verkeerde afslag nam. Hij had anders dichtbij de overwinning gezeten. Het is sneu dat je zo kort voor het einde de kans op winst in rook ziet opgaan.”

Ook Lars Boom was wat teleurgesteld met een vijfde plaats. “Toch denk ik dat hij tevreden mag zijn met zijn klassering hier vandaag”, relativeerde Verhoeven. “Hij heeft nu een goede uitgangspositie in het algemeen klassement. Daarnaast reed Timo Roosen in hele slechte weersomstandigheden een knappe tijdrit. Toch hopen we op meer geluk in de rit van morgen.”