HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 12 augustus 2017

Lars Boom verliest leiderstrui, maar kijkt uit naar morgen

Lars Boom is zeventiende geëindigd in de voorlaatste rit van de BinckBank Tour. De 31-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo startte na zijn ritzege van gisteren in de leiderstrui, maar wist die vandaag niet te behouden. Boom staat nu zevende in het algemeen klassement.

Lars Boom baalt dat hij de leiderstrui kwijt is. “Maar meer zat er niet in”, was hij achteraf eerlijk. “Het was vanaf het begin lastig. Ik ben mijn ploeggenoten dan ook enorm dankbaar. Ze hebben me de hele dag perfect uit de wind gehouden. Bij de doorkomst in Houffalize ontplofte ik echter. Ik heb daarna nog alles gegeven om de schade te beperken, maar terugkomen was onmogelijk. Ik heb mijn uiterste best gedaan, dus wat dat betreft kan ik mezelf niets verwijten.”

Het parkoers van de zesde rit was minder op het lijf geschreven van Boom. “Ik ben geen echte klimmer, terwijl de heuvels vandaag net wat te lang voor me waren. Dat maakt het voor mij erg lastig. Ik ben ervan overtuigd dat de slotetappe van morgen me beter ligt. Ik rij de Muur van Geraardsbergen immers graag omhoog.”

Bovendien heeft hij al een overwinning op zak. “Dat is natuurlijk geweldig, maar ik heb spijt van het overwinningsgebaar dat ik toen maakte. Dat was een slecht voorbeeld. Ik baal dat ik de Vuelta niet rij, maar ik ben uiteraard ontzettend blij dat ik hier de vijfde rit heb gewonnen.”