HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 6 maart 2018

Lastige laatste col voorkomt nieuwe massasprint in Parijs-Nice

De lastige Cote de Charbonniers, op twintig kilometer van de aankomst, heeft een nieuwe massasprint voorkomen in de derde etappe van Parijs-Nice. De klim was voor de meeste sprinters waaronder Dylan Groenewegen te lastig. Drie renners bleven voorop. Daarachter sprintte Timo Roosen in Châtel-Guyon naar de zeventiende plaats. Robert Gesink eindigde ook in het peloton der favorieten op een kleine halve minuut van de dagwinnaar Jonathan Hivert.

Ploegleider Nico Verhoeven kijkt met gemengde gevoelens terug op deze etappe. “Het was een lange etappe. We hadden gehoopt op een massasprint met Dylan, maar de finale was toch te lastig. We begonnen met een complete groep aan dat klimmetje en de jongens zaten aan de voet goed mee voorin, maar je weet natuurlijk nooit hoe ze koersen op zo’n klim. Toen QuickStep hard doortrok vanaf de voet, moesten veel sprinters passen, waaronder Dylan. Timo liet vandaag zien dat hij in goeden doen is.”

De komende dagen ziet Verhoeven nog kansen: “De vijfde etappe, donderdag, kan wellicht nog een massasprint worden. Dan gaan we weer vol voor Dylan. In de andere etappes is het aan Robert. Als hij goed in het klassement staat na de tijdrit, gaan we voor een klassement. Anders zal hij een rit uitzoeken om het te proberen.

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course