HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 8 augustus 2017

Lobato vijfde in proloog Tour de l’Ain

Team LottoNL-Jumbo is de Tour de l’Ain begonnen met een vijfde plek voor Juan Lobato in de 3,8 kilometer lange proloog. De Spanjaard eindigde slechts vier seconden achter de Franse winnaar Johan Le Bon (4:32).

Door de straten van Bourg-en-Bresse gingen de renners op jacht naar de eerste ritwinst in de Rhône-Alpes. Ploegleider Frans Maassen had van te voren toch op meer gehoopt. “De jongens hebben gedaan wat ze konden. Een tijdrit liegt niet en van te voren was het moeilijk inschatten hoe de verhoudingen zouden liggen. Lobato heeft alles gegeven en als hij dan vijfde wordt, zat er niet meer in.”

Lobato was zelf ook vrij verrast met zijn hoge klassering: “Het ging goed vandaag, maar het had beter gekund. De laatste anderhalve kilometer was de koek op en kwam ik snelheid tekort. Dat ik nog vijfde werd, verraste mij ook. Ik voel me goed en heb zin in de komende etappes. Vooral die van woensdag en donderdag liggen mij goed.”

De ploeg is er niet alleen om naar het klassement of ritwinst te kijken, maar ook om de vorm van Stef Clement en Steven Kruijswijk aan te scherpen met het oog op de Vuelta. Maassen: “Met maar zes renners in een ploeg gaat het de laatste twee dagen ontzettend zwaar worden. Dan kunnen we de vorm van die mannen goed peilen.”