HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 10 augustus 2017

Lobato weer vijfde in Tour de l’Ain

De tweede etappe van de Tour de l’Ain eindigde net als de dag ervoor in een massasprint. Waar Juan José Lobato woensdag nog het snelst was, moest hij nu genoegen nemen met een vijfde plek. Nacer Bouhanni won niet alleen de rit maar neemt dankzij bonificatieseconden de leiderstrui en de leiding in het puntenklassement over van de Spanjaard van Team LottoNL-Jumbo. 

 

Een etappe van 145 kilometer die de renners van Ambérieu-en-Bugey naar Saint-Vulbas bracht, werd gekenmerkt door een kopgroep van drie renners. Daarachter was het Alexey Vermeulen die heel de dag op kop van het peloton reed. Ploegleider Frans Maassen: “Vermeulen heeft zo de koers gecontroleerd. Op het einde namen Steven Kruijswijk, Stef Clement en Amund Grøndahl-Jansen het van hem over, maar dat zijn geen echte sprintmannen. Lobato zat vlak voor de finish te ver naar achter om in de laatste tweehonderd meter nog een rol van betekenis in de sprint te kunnen spelen. De leiding in het klassement is hij nu kwijt, maar in de bergen gaan we met Kruijswijk en Clement weer op jacht naar het geel.”

 

Lobato zegt dat het woord teleurgesteld niet past bij het gevoel van de dag: “We hebben het als team goed gedaan met als inzet een tweede etappezege. Dat het niet lukt, noem ik geen teleurstelling. We hebben gedaan wat we konden. Morgen is er weer een dag en dan gaan we Kruijswijk zo goed mogelijk helpen”, aldus de Spanjaard.