HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 10 juli 2018

Maas loopt stage bij Team LottoNL-Jumbo

De talentvolle wielrenner Jan Maas loopt de rest van het seizoen stage bij Team LottoNL-Jumbo. De jonge Nederlandse klimmer rijdt in elk geval de Tour of Utah en de Colorado Classic.

De 22-jarige renner van SEG Racing Academy trapt zijn stage af met een trainingskamp in het Oostenrijkse Kühtai. Daar maken onder anderen George Bennett, Danny van Poppel en Jos van Emden zich op voor de tweede helft van het seizoen.

Maas is blij met de kans die hij krijgt. “Ik heb hier hard voor gewerkt en het is mooi om erkenning te krijgen van zo’n grote ploeg.” In augustus trekt hij met het team naar de Verenigde Staten om daar wedstrijden te rijden. “Voor mijn ontwikkeling is het goed om mezelf te meten op een hoger niveau in een nog professioneler klimaat. Ik ben er trots op dat ik de komende tijd in het shirt van Team LottoNL-Jumbo fiets.”

Volgens Sportive Director Merijn Zeeman is Maas opgevallen omdat hij zich goed als klimmer ontwikkelt. “Daarnaast laat hij ook zien belangrijk ondersteunend werk te kunnen verrichten. Het stagecontract geeft ons de kans om hem als renner en als mens beter te leren kennen.”

RELATED