HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 30 juli 2017

Martijn Keizer behoudt bergtrui in Ronde van Polen

Martijn Keizer zat voor de tweede dag op rij in de aanval tijdens de Ronde van Polen. De 29-jarige renner verdedigde in de tweede rit met succes de bergtrui. Keizer kon onderweg echter onvoldoende punten sprokkelen voor het behoud van de blauwe trui voor de meest actieve renner. Aan het einde van de rit sprintte de Italiaan Enrico Battaglin naar een elfde plaats.

Kort nadat het startschot was gevallen, ging Martijn Keizer in de aanval. “Nadat hij gisteren in de openingsrit twee truien had veroverd, wilde hij die vandaag graag verdedigen in de tweede etappe”, verklaarde ploegleider Grischa Niermann achteraf. “Hij zat in de juiste vlucht, maar zijn twee Poolse medevluchters wilden al snel van hem af. Kurek reed weg, terwijl Gradek niet wilde meewerken in de achtervolging.”

Kurek kon zo de blauwe trui voor de meest actieve renner overnemen, waarna Keizer zich liet terugzakken. “Helaas draaide het vandaag niet zo uit als we gehoopt hadden. Toen Kurek eenmaal een voorsprong had genomen, was het om zeep. Desondanks heeft Keizer wel nipt de leiding in het bergklassement behouden. Wat dat betreft, is de dag dus nog deels geslaagd.”

Bovendien kon Enrico Battaglin zich positioneren in de massasprint. “Het was een gevaarlijke sprint aan een hoge snelheid. Gelukkig is er niemand gevallen. De komende dagen willen we opnieuw meezitten in de ontsnappingen. In derde rit zijn veel punten te behalen voor het bergklassement, dus dat wordt een belangrijke dag. Ook ben ik benieuwd wat onze jonge renners in die rit kunnen laten zien.”