HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 23 maart 2018

Massale valpartij dwarsboomt strijdplan in E3 Prijs-Harelbeke

Een massale valpartij heeft het strijdplan van Team LottoNL-Jumbo in de E3 Prijs-Harelbeke volledig gedwarsboomd. Dat gebeurde halverwege de koers, waarna driekwart van het peloton direct uitgeschakeld was. Dat gold ook voor Team LottoNL-Jumbo.

Ploegleider Nico Verhoeven moet zich troosten met de gedachte dat zijn ploeg er zonder al teveel kwetsuren vanaf gekomen is. “Die valpartij halverwege de koers was bepalend voor het verdere koersverloop. Voor ons lagen Tom Leezer, Timo Roosen en Jos van Emden bij de val. Van Emden is er goed vanaf gekomen. Tom heeft last van zijn hand en Timo van zijn knie. Maar al bij al lijkt de schade mee te vallen. Iedereen leeft nog. Door de valpartij hebben we eigenlijk niet kunnen zien of we goed genoeg zouden zijn geweest om mee te doen voor de prijzen. Maar ook dat is wielrennen.”

Verhoeven verlegt nu de focus naar de komende koersen. “Met Dylan Groenewegen en Danny van Poppel hebben we twee verse mannen voor Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen. Daar kijken we nu naar uit. De komst van Dylan en Danny geeft nieuwe moraal aan de rest van de ploeg om met hun in het strijdperk te treden.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss