HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 29 augustus 2017

Moegestreden Lindeman elfde in Vuelta a España

Bert-Jan Lindeman is elfde geëindigd in de tiende rit van de Vuelta a España. De 28-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo zat met ploeggenoot Juan José Lobato in de vlucht van de dag. Onderweg pakte hij punten voor de bergtrui. Lindeman bleef in de slotfase de groep der favorieten voor, maar kon zich niet bij de allersterksten handhaven. De Italiaan Matteo Trentin pakte de ritzege.

Het duurde lang voordat de vlucht tot stand kwam. Uiteindelijk reden achttien renners weg. "Het was een lastige dag”, kijkt Lindeman terug. “De eerste honderd kilometer hebben we in een moordend tempo afgelegd. Iedereen wilde in de ontsnapping zitten. Dat is me gelukt, maar het kostte veel kracht. Ook Lobato was mee, maar voor een sprinter als hij was de etappe misschien net wat te zwaar.”

Lindeman hield zich voorin goed staande tot aan de slotklim. “Ik pakte punten op de eerste beklimming. Daarna was de samenwerking niet goed meer. Ik probeerde weg te komen met de uiteindelijk winnaar, maar helaas werden we teruggepakt. Ik kwam vervolgens op de slotklim wat te kort. Ik heb onderweg te veel energie verbruikt om mee te spelen voor de zege. Dan kom je uiteindelijk als elfde binnen.”

Ploegleider Grischa Niermann wilde met zijn renners de 'vroege' vlucht halen en dat is gelukt. “Het is echter jammer dat we niet konden meestrijden om de overwinning”, laat hij weten. “Lindeman en Lobato zaten in een sterke groep vooraan. We merkten bergop dat ze niet sterk genoeg waren om mee te strijden om de prijzen. Lobato heeft daarom in de finale Kruijswijk bijgestaan, toen die in de afdaling op achterstand kwam. Samen met Stef Clement heeft hij het gat met de favorieten kunnen dichten. Ondanks dat we niet meestreden om de zege, is dat een goede zaak.”