HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 20 augustus 2017

Nerveuze eerste rit in lijn in Vuelta a España

Team LottoNL-Jumbo heeft zich in de nerveuze eerste rit van de Vuelta a España redelijk vooraan weten te handhaven. Vanwege de kans op waaiers lag het tempo de hele dag hoog. In de laatste anderhalve kilometer verloor kopman Steven Kruijswijk alsnog dertien seconden op de allereersten.

Hoewel verschillende ploegen het peloton meerdere malen op de kant probeerde te zetten, bleef het peloton lang samen. In de slotfase leek de wedstrijd met een massasprint te eindigen, maar niets was minder waar. “Ik hoopte dat het ergste voorbij was, want we hadden al een nerveuze dag achter de rug”, kijkt Kruijswijk terug op de slotfase.

“De ploeg heeft goed werk verricht, maar uiteindelijk ging het alsnog mis. In de laatste anderhalve kilometer kwamen we op achterstand te zitten. De verschillen bleven gelukkig beperkt, maar deze dag heeft veel energie gekost.”

Kruijswijk hoopt dat de komende ritten voorspoediger verlopen. “We moeten er nog wat in komen. We wilden vandaag niet verrast worden, maar het is ons niet gelukt om tot het einde vooraan te blijven. Ik hoop in deze ronde te groeien. De ritten die me liggen, moeten immers nog komen.”

Ploegleider Addy Engels kijkt eveneens met gemengde gevoelens op de rit terug. “Het had erger gekund vandaag”, concludeert hij. “Het was een gevaarlijke dag door de wind. Vanaf de start was het nerveus. Het zegt genoeg dat er nooit een kopgroep is geweest. Het is zonde dat we in de slotfase alsnog wat tijd hebben verloren. Dat is echter niet onlogisch, aangezien Floris De Tier en Antwan Tolhoek gisteren zwaar ten val zijn gekomen. Dit tijdsverlies gaat niet het grote verschil maken over drie weken in Madrid.”