HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 8 mei 2018

Olivier breekt voet en enkel bij trainingsongeval

Daan Olivier is tijdens een training in het Amerikaanse Boulder in een afdaling onderuit gegaan en heeft daarbij zijn linkervoet en -enkel gebroken. De renner van Team LottoNL-Jumbo bereidde zich in Boulder voor op de Ronde van Californië en de tweede seizoenshelft. 

Olivier was aan het terugkomen na eerder blessureleed. In januari brak de renner uit Oegstgeest in de Tour Down Under zijn rechterknie. “Ik voelde me weer sterk worden en had goed getraind in Boulder. Alles ging net lekker. Het is tot nu toe een rotjaar voor me, al denk ik dat het herstel nu sneller zal zijn dan met mijn knie”, reageerde Olivier op de nieuwe tegenslag.

De 25-jarige renner trainde samen met ploeggenoot Sepp Kuss. “In een bocht naar links lagen er veel stenen. Ik zat bij Sepp in het wiel en toen raakte ik een steen. Sepp heeft me ontzettend goed geholpen. We zaten in de middle of nowhere. Ik heb geprobeerd door te fietsen, maar na twee kilometer werd de pijn zo erg dat ik niet verder kon. Gelukkig waren we toen bij een grote weg en stopte zowat elke auto om hulp aan te bieden. Ik verloor vrij veel bloed. Toen hebben mensen me overtuigd om daarom een ambulance te laten komen.”

RELATED

14 oktober 2018 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo vierde in Hammer Series

13 oktober 2018 in Wielrennen

Video: Bram's laatste wedstrijd