HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 24 augustus 2017

Olivier lang in ontsnapping, Kruijswijk beperkt schade in Vuelta

Team LottoNL-Jumbo was vandaag nadrukkelijk aanwezig in de zesde etappe van de Vuelta a España. De rit werd gekenmerkt door een ontsnapping van een grote groep. George Bennett en Daan Olivier maakten deel uit van dat gezelschap. Olivier moest pas op de laatste beklimming passen, waardoor de 24-jarige Zuid-Hollander bijna heel de dag in de kopgroep reed.

Op die laatste klim was het vandaag te doen. Niet alleen werd de kopgroep uiteindelijk ingerekend, maar de favorieten gingen ook fel de strijd met elkaar aan. Dat had Steven Kruijswijk liever niet gezien. Hij hoopte dat het een etappe zou worden waarin hij kon herstellen van zijn verkoudheid. Door het strakke tempo was daar geen sprake van. Zeker niet toen de finish in zicht kwam.

"Het ontplofte op de Puerto del Garbi helemaal. De breuk ontstond net voor mij en dan is dertig kilometer tot de finish ver. Ik heb geprobeerd de schade beperkt te houden. We blijven het van dag tot dag bekijken. Die verkoudheid gaat uiteindelijk weg. Dan komen de goede benen vanzelf terug.”

Ploegleider Addy Engels ziet wel dat Kruijswijk goed is, maar dat zijn maximale inspanning nog tekort schiet. “Hij rijdt in de laatste kilometers mee op kop van de achtervolgende groep. Alleen als het op korte steile stukken moet, is het nog niet helemaal in orde. Uiteindelijk geeft hij zeventien seconden toe op Froome. Daarmee houdt hij de schade beperkt."