HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 6 februari 2018

Ook Groenewegen wint zijn eerste koers van het seizoen

Dylan Groenewegen heeft de eerste etappe van de Ronde van Dubai gewonnen. De 24-jarige Amsterdammer was in de massasprint op Palm Jumeirah de snelste van de sprintelite. Het betekende de tweede zege voor Team LottoNL-Jumbo van 2018. Groenewegen brengt hiermee zijn totaal aantal overwinningen in het shirt van Team LottoNL-Jumbo naar twintig.

Net zoals zijn nieuwe ploeggenoot Danny van Poppel in Valencia, was Groenewegen meteen de beste in zijn eerste koers van dit seizoen. Ook hier kwam de Team LottoNL-Jumbo-renner van ver, om het wiel van zijn Bianchi Oltre XR4 als eerste over de streep te drukken. Daar ging een hectische fase aan vooraf, maar Groenewegen werd sterk afgezet door zijn ploeg.

De sprinter sprak na afloop dan ook vol lof over zijn teamgenoten. “Ze hebben echt goed werk gedaan en ik ben hun veel dank verschuldigd. Het was dringen geblazen, maar ik had een goede lead-out.”

Met Amund Grondahl Jansen en Timo Roosen als laatste teamgenoten nog bij zich, wurmde Groenewegen zich door het volle peloton naar voren. “Met nog tweehonderd meter te gaan was het volle bak aan, maar won ik wel. Het was geweldig om alle topsprinters die hier zijn te verslaan. Dat voelde erg goed”, aldus een opgetogen Dylan Groenewegen. 

Door de winst in de eerste etappe heeft Groenewegen de leiding in het algemeen klassement, het punten klassement en het jongerenklassement. Hij zal morgen van start gaan in de blauwe leiderstrui.