HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 2 maart 2018

Ook Roosen en Kruijswijk blijven Team LottoNL-Jumbo langer trouw

Timo Roosen (25) en Steven Kruijswijk (30) fietsen ook de komende jaren voor hun huidige Team LottoNL-Jumbo. Hun eind dit jaar aflopende contracten zijn verlengd tot en met respectievelijk 2020 en 2021. De bekendmaking volgt op de aankondiging gisteren van Jumbo dat de supermarktketen nog minimaal vijf jaar doorgaat als hoofdsponsor van de formatie van manager Richard Plugge.
 
Als zelf opgeleide renners staan de Brabanders model voor de structuur die Team LottoNL-Jumbo nastreeft. Kruijswijk had niet de behoefte om de ploeg te verlaten nu hij in de jaren zit dat hij de vruchten plukt van zijn opleiding. “De ploeg heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van professionaliteit, begeleiding, vernieuwing en samenwerking. Het grote geheel is echt een team en ik ben blij hier onderdeel van te zijn de komende jaren”, laat de beoogd kopman voor de Tour de France in een reactie weten. “Het commitment van Jumbo geeft vertrouwen en rust. Die stabiliteit straalt af op onze ploeg.”
 
Hoewel Roosen afgelopen seizoen al tweemaal zegevierde, breken zijn beste jaren naar het zich laat aanzien nu pas aan. “Die overwinningen bewezen dat ik sterker word. Dat is het belangrijkste. Mijn focus ligt op succesvol zijn met Dylan Groenewegen, als zijn lead-out, maar ook op de klassiekers. Dat zijn doelen waaraan we bij Team LottoNL-Jumbo samen werken. Ik heb het er goed naar mijn zin. De begeleiding, het materiaal, alles is in orde. De ploeg verbetert nog elk jaar. We hebben nu weer een stap gezet met voeding. De ploeg is innovatief actief en draait gewoon goed. Dat waren voor mij redenen om bij te tekenen.”

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course