HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 11 maart 2018

Parijs-Nice dooft voor Team LottoNL-Jumbo als een nachtkaars

Team LottoNL-Jumbo heeft geen rol van betekenis meer gespeeld in de korte slotrit van Parijs-Nice. Robert Gesink eindigde de honderdtienkilometerlange klimetappe in en rond Nice in het achterveld. Timo Roosen en Paul Martens knepen onder erbarmelijke omstandigheden de remmen dicht en haalden de eindstreep niet.

Ploegleider Frans Maassen gaf aan dat hij had gehoopt dat Robert mee kon gaan in de vroege vlucht, maar dat zat er niet in. “De grote mannen opende nde strijd al vrij vroeg in de etappe en het tempo lag hoog vanaf het begin. Robert kon dat tempo niet volgen. De wedstrijd is vervolgens gelopen en dan is het zaak om heelhuids aan de finish te komen.”

Maassen bewaart daarom de beste herinneringen aan het begin van de week, met de ritwinst van Dylan Groenewegen. “Uiteindelijk winnen vijf ploegen hier een etappe en wij zijn er een van. Er was eigenlijk maar één echte sprintersetappe en die werd gewonnen door Dylan. Daar zijn we blij mee. De rest van de week werden we geteisterd door ziekte, waardoor we al snel met drie renners overbleven. We hebben gehoopt op Robert, maar we weten dat die minder goed gedijt onder zulke barre weersomstandigheden.”

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course