HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 9 maart 2018

Paul Martens toont zich in zesde etappe Parijs-Nice

Met slechts drie renners in koers is Team LottoNL-Jumbo er toch in geslaagd om zich te laten zien in de zesde rit van Parijs-Nice. Nadat ook Tom Leezer wegens ziekte niet meer aan de start verscheen, koos Paul Martens al vroeg in de wedstrijd het hazenpad. De 34-jarige Duitser kreeg echter nooit een grote voorsprong en werd ruim voor het einde teruggepakt.

De drie overgebleven renners van Team LottoNL-Jumbo hadden de opdracht gekregen om mee te zitten in de vroege vlucht. “In die opzet zijn we geslaagd en voor Paul is dat een mooie opsteker na een moeizame winter”, vertelt ploegleider Frans Maassen. “Helaas zat in eerste instantie de goed geklasseerde Dylan Teuns mee, waardoor de koplopers te weinig voorsprong kregen. Bovendien was Paul nog niet goed genoeg om met de besten mee te gaan.”

De ploeg hoopt zich ook de resterende twee dagen te laten zien. “Het is jammer dat we met Tom weer een renner kwijt zijn, maar hij was gisteren al niet fit en het leek ons onverstandig om hem te laten starten. Desondanks willen we ons ook de komende dagen tonen, zoals we vandaag hebben gedaan”, aldus Maassen.