HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 22 oktober 2017

Pech voor Team LottoNL-Jumbo tijdens koninginnenrit Guangxi

Team LottoNL-Jumbo heeft niet mee kunnen doen om de ereplaatsen in de koninginnenrit van de Tour of Guangxi. Op de slotklim was er een grote valpartij en de vooruitgeschoven Daan Olivier lag erbij. Lichtpunt van de dag was de prijs voor de strijdlust voor Victor Campenaerts.

“Hier baal ik behoorlijk van” vertelt Daan Olivier. “Op vijf kilometer voor de finish vielen ze rechts in het peloton. Wij zaten als ploeg rechts en konden geen kant meer op.” Olivier viel en ook ploeggenoot Amund Grondahl Jansen ging tegen de vlakte.

“Ik was hierheen gekomen voor een goed klassement. Ik had deze week ook voor het eerst na de Vuelta mijn goede gevoel weer terug”, aldus de vooruitgeschoven man vandaag. “Het is balen dat de mannen de hele dag voor mij werken en ik uiteindelijk onderuit ga. Helaas hoort dit ook bij het koersen. Ik ben er fysiek gelukkig goed vanaf gekomen.”

“Het zat ons niet mee”, voegt ploegleider Grischa Niermann daaraan toe. “Het waren uitgerekend Amund en Daan die onderuit gingen. Zij waren de twee mannen die het moesten doen vandaag. De schade valt mee, maar het is natuurlijk wel erg zuur.”

Campenaerts had de hele dag in de aanval gereden. De Belg van Team LottoNL-Jumbo werd samen met zijn vluchtgenoten net voor de slotklim teruggepakt. Zijn landgenoot Tim Wellens won de etappe. Campenaerts mocht de prijs voor de strijdlust in ontvangst nemen, zodat het team uiteindelijk niet helemaal met lege handen stond.