HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 15 juni 2018

Pech voor Van Poppel in jacht op podiumplaats in Hageland

Een lekke band in de laatste vier kilometer in Dwars door het Hageland heeft een sterke Danny van Poppel gedwarsboomd in het gevecht om een podiumplaats. Van Poppel, die soeverein in tweede positie reed op dat moment, werd zevende. 

In de Belgische koers met daarin vijfentwintig kilometer over onverharde wegen was Van Poppel erg actief vanaf het begin. In de openingsfase reed er een grote groep weg met hem, Elia Viviani en de winnaar van vorig jaar Mathieu van der Poel. De kopgroep bleef niet weg, waarna de latere winnaar aan zijn solo begon. Daarachter liet Van Poppel zien meer dan alleen een topsprinter te zijn en dat hij uit de voeten kan op allerlei omlopen.

“Danny en ook Gijs van Hoecke hebben hier een mooie wedstrijd gereden. Jammer van de lekke band van Danny, want het podium zat er zeker in”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “In een zware wedstrijd als deze kun je nooit op reserve rijden. Het is vanaf het begin vol koers. Danny zat meteen mee in die omvangrijke kopgroep en dat was goed gezien. Hij kon zich gemakkelijk handhaven en leek op weg naar de tweede plaats, maar reed jammer genoeg lek op de laatste onverharde strook. Dat is jammer en balen, maar dat is koers. Met zijn vorm zit het wel goed met het oog op de kampioenschappen.”


RELATED