HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 24 oktober 2017

Podiumplek in China sluit seizoen Team LottoNL-Jumbo in stijl af

Dylan Groenewegen heeft namens Team LottoNL-Jumbo de laatste koers van het jaar afgesloten op het podium. In de zesde en laatste etappe van de Tour of Guangxi sprintte de Amsterdammer naar een derde plek. De winst ging naar Fernando Gaviria, Niccolo Bonifazio legde beslag op de tweede plaats.

Net zoals de voorgaande  etappes waarin het uitdraaide op een massasprint, werd ook deze rit gekenmerkt door een vroege ontsnapping. De drie vluchters kregen vier minuten en werden pas zes kilometer voor de finish in Guilin ingerekend. “Dat was zoals we hadden gepland”, zegt ploegleider Grischa Niermann. “We hebben tot vijfhonderd meter van de streep een goede lead-out gehad. Daarna werden we in de laatste bocht gepasseerd door Quickstep. Dylan moest daardoor veel meters goedmaken ten opzichte van Gaviria. Vandaag zijn we op waarde geklopt.”

Groenewegen is het daar mee eens en kijkt vooral met blijdschap terug op de overwinning van gisteren. Daarnaast is hij trots op het seizoen dat hem acht overwinningen bracht. “We hebben een heel mooi jaar gehad. Ik ben trots op mijn sprinttrein die mij bij de grote successen heeft geholpen.”

Team LottoNL-Jumbo heeft het seizoen in China na 271 wedstrijddagen afgesloten. In totaal werd er 71 keer een podiumplek gevierd, waarvan er 26 keer een renner van Team LottoNL-Jumbo op de hoogste trede stond. Tien van die overwinningen werden behaald op World Tour niveau.