HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 16 mei 2018

Powless toont kwaliteiten in tijdrit Californië

Neilson Powless heeft in de vierde etappe van de Amgen Tour of Californië laten zien welke kwaliteiten hij in huis heeft. In de 34,7 kilometer lange tijdrit in San José klokte de 21-jarige Amerikaan de achtste tijd op 56 seconden van winnaar Tejay Van Garderen. Door zijn sterke prestatie is de kopman van Team LottoNL-Jumbo opgeklommen naar de zestiende plaats in het klassement. Antwan Tolhoek verloor meer dan drie minuten en is gezakt van de vierde naar de dertiende plaats. 

“Ik was eigenlijk verbaasd dat ik zo snel aan het rijden was”, aldus Powless. “Gibraltar Road was erg teleurstellend, maar ik heb geprobeerd rustig te blijven en mij te focussen op wat ging komen. Gisteren voelde ik mij al wel sterk, maar vandaag overtrof alle verwachtingen. Ik had nooit gedacht zo snel te rijden als dat ik nu gedaan heb. Ik ben erg blij met deze toptienplaats. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken naar de etappe met aankomst in Lake Tahoe.”  

“Neilson rijdt hier een hele knappe tijdrit”, aldus ploegleider Merijn Zeeman. “Hij voelde zich al een stuk beter dan op Gibraltar road, twee dagen geleden. Hij is flink gestegen in het klassement, dus dat geeft mogelijkheden met de etappe naar Tahoe in het vooruitzicht.”

“Voor Antwan was deze vlakkere tijdrit lastig met zijn lage gewicht”, vervolgt Zeeman. “Hij heeft gestreden voor wat hij waard was, maar ten opzichte van de tijdrijders verliest hij natuurlijk veel tijd. Zijn vorm is echter heel goed, dus hij gaat er alles aan doen om zich terug te knokken naar de top van het klassement.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning