HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 19 mei 2018

Powless toont wilskracht in slotetappe Californië

Na zijn achtste plaats in de tijdrit heeft Neilson Powless wederom laten zien welke kwaliteiten hij in huis heeft. In de laatste etappe van de Ronde van Californië, van en naar Sacramento, reed de 21-jarige kopman van Team LottoNL-Jumbo honderddertig kilometer in de aanval. Powless, geboren en getogen in Sacramento, en zijn drie medevluchters werden in de laatste vijf kilometer ingelopen waarna de etappe zoals verwacht eindigde in een massasprint. In het klassement veranderde er weinig. Antwan Tolhoek eindigde als dertiende, Powless als vijftiende.

"Vandaag wilde ik per se mee in de kopgroep zitten", aldus Powless. "De etappe van vandaag was dichtbij huis en ik wilde mij tonen. De wind had een rol kunnen spelen maar dat deed het niet. Aan het einde hadden we gewoon niet goed voorsprong toen we aan de lokale rondjes begonnen. Over de hele week gezien ben ik een beetje teleurgesteld. Ik had mij er veel van voorgesteld maar mijn vorm was niet zoals het zijn moest. Maar ik kan er wel veel uit leren. Ik voelde mezelf elke dag een beetje sterker worden. Hopelijk is dat een goed voorteken voor de Dauphine."  

Ploegleider Merijn Zeeman kijkt met gemengde gevoelens terug op de Ronde van Californië. “Californië is een prachtige koers met volop mogelijkheden om onze talenten te ontwikkelen. Neilson en Antwan hebben veel geleerd en ze hebben op momenten hun klasse en mogelijkheden laten zien. We kwamen hier voor een top tien in het eindklassement, maar dat is niet gelukt.” 

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course