HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 6 augustus 2018

Powless vierde in proloog Tour of Utah

Neilson Powless is net buiten de top drie geëindigd in de proloog van de Tour of Utah. De 21-jarige Amerikaan eindigde als vierde. Met Pascal Eenkhoorn had Team LottoNL-Jumbo nog een tweede renner in de top tien van de uitslag. Hij werd vijfde. Powless en Eenkhoorn mochten wel naar het podium voor respectievelijk de jongerentrui en de trui van de strijdlust.

"Het was een vrij korte maar een zeer intense inspanning", aldus Powless. "Hoewel het maar een inspanning van ongeveer 6 minuten was, kwam het er vooral op aan om de snelheid te behouden. Ik denk dat ik dat goed heb gedaan. Het enige waar ik naar gekeken heb was naar mijn eigen tijd. Zodat ik mijn inspanning volledig kon baseren op de manier waarop ik mij voelde vandaag. Met de vierde plaats van mij en de vijfde plaats van Pascal kunnen we met veel vertrouwen naar de komende etappes." 

Ploegleider Sierk-Jan de Haan was uiterst blij met de prestaties van zijn ploeg. "Met Neilson en Pascal in de top vijf kunnen we zeer blij zijn. Het is goed voor de moraal om zo te starten. Dat ze goed in orde zijn, zegt iets over hun conditie. Hier hebben we hard voor getraind. We hebben ook twee truien dus dat maakt het alleen maar mooier. Het belooft wat voor deze week." 

De Haan is in Utah met een jonge ploeg. "Het doel is om iedere dag het uiterste uit onszelf te halen en als team te rijden. En dan kijken waar je staat in dit veld. Het is ook ideaal om leren om te gaan met de omstandigheden zoals koersen op hoogte en koersen op een ander continent. Dat is goed voor de ontwikkeling en zo doe je ook de nodige ervaring op voor de toekomst." 

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss