HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 16 februari 2017

Primoz Roglic tweede op de Alto de Fóia

Primoz Roglic is vandaag tweede geworden in de Volta ao Algarve. Op de tweede dag van de Portugese rittenkoers verloor de Sloveen van Team LottoNL-Jumbo de sprint van Daniel Martin. De Ier was net iets sneller op de slotklim, de Alto de Fóia. In het klassement pakt Martin de leiding en Roglic volgt op vier seconden.


“Ik koers om te winnen, maar toch kan ik blij zijn met mijn niveau. Een tweede plek bewijst dat ik goed bezig ben. Martin was vandaag net iets sterker.” Roglic kan leven met de tweede plek in deze bergrit. “Ik heb alles gegeven. Op de klim probeerde ik een aantal keer aan te vallen, maar ik raakte hem niet kwijt.”


Vorige week liet Roglic met een derde en een vijfde plaats in de Ronde van Valencia al zien dat hij in orde is. “Ik begin aardig op niveau te komen. Mijn goede vorm is er en ik wil er alles aan doen om dat te laten zien. Ik doe mijn best en dit was vandaag het resultaat. Dit geeft vertrouwen voor de komende dagen. Het was een zware dag en de ploeg heeft mij vandaag geholpen. Morgen moeten ik opnieuw ons best doen in de tijdrit.”


Frans Maassen


Ploegleider Frans Maassen had er vertrouwen in dat Roglic vandaag iets moois kon laten zien. ”Vorig jaar heeft Primoz het hier al laten zien en we hadden goede hoop dat hij dat dit jaar weer kon. Zijn trainingen gingen goed dus we verwachtten dat hij van voren mee zou doen. Natuurlijk brengt dat druk met zich mee, maar Roglic heeft laten zien daarmee om te kunnen gaan.”


“Vanuit de auto heb ik hem constant gecoacht en hem gezegd dat hij moest koersen om te winnen. Daniel Martin is behoorlijk explosief, maar het is nooit leuk om te verliezen. Ik denk dat Primoz gedaan heeft wat hij moest doen.”