HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 31 januari 2018

Ritwinst voor Van Poppel in eerste wedstrijd voor Team LottoNL-Jumbo

Danny van Poppel heeft bij zijn eerste wedstrijd in dienst van Team LottoNL-Jumbo meteen zijn visitekaartje afgegeven. De 24-jarige Brabander was in de eerste etappe van de Volta a la Comunitat Valenciana veruit de sterkste in de massasprint. Dat betekende niet alleen etappewinst, maar ook dat hij leider in het algemeen klassement werd.

Voor Van Poppel was het alweer zijn dertiende overwinning in zijn loopbaan en de eerste etappezege voor Team LottoNL-Jumbo in 2018. Dat hij die in zijn eerste koers voor zijn nieuwe ploeg zou boeken had hij niet verwacht. “Ik was erg zenuwachtig aan het begin van de race, want alles is nieuw. Het team, de teamgenoten. Maar het viel meteen op z’n plek. De lead-out was perfect. Ik ben ontzettend blij met deze overwinning. Op deze etappe had ik mijn zinnen gezet, net zoals op de laatste van deze ronde”, zei Van Poppel, die daarmee meteen verder kijkt naar een volgend doel.

Ploegleider Grischa Niermann was helemaal in zijn nopjes met de overwinning van een van de nieuwelingen bij Team LottoNL-Jumbo. “Dit is precies zoals we het van te voren hadden bedacht. We hadden alle vertrouwen in Danny en hij heeft dat terugbetaald met deze overwinning. Dat deed hij niet alleen, want we hebben de koers heel de dag gecontroleerd. Koen Bouwman heeft lang op kop van het peloton gereden om daarna de lead-out ruim baan te geven.” Die lead-out bestaat uit vaste sprintvoorbereiders Jos van Emden en Gijs Van Hoecke. Daar wordt Robert Wagner ook nog aan toegevoegd. Team LottoNL-Jumbo profileert zich dit seizoen met Danny van Poppel naast Dylan Groenewegen nog meer als geduchte protagonist in de massasprint.

Morgen gaat Van Poppel in de gele leiderstrui van start. Die trui wil Niermann graag verdedigen, maar hij blijft wel realistisch. “Het gaat een lastige rit worden die niet per se op het lijf van Danny is geschreven. Het is meer een etappe voor Primoz Roglic. Maar we gaan aan de leiding en daar moeten we nu vooral heel blij mee zijn”, aldus Niermann.