HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 26 april 2018

Roglic als klassementsleider naar klimtijdrit Romandië

Primoz Roglic gaat morgen als leider in het algemeen klassement van start in de klimtijdrit van de Ronde van Romandië. Tijdens de tweede etappe leek het er even op dat de kopman van Team LottoNL-Jumbo van de eerste plek zou worden gestoten, maar in de finale verloren de koplopers alsnog veel terrein.

Volgens ploegleider Sierk Jan de Haan was het een zware dag voor het team. “De kopgroep reed heel erg hard. Lars Boom, Floris De Tier, Stef Clement en Robert Wagner hebben in het begin van de etappe het peloton op sleeptouw genomen, toen de voorsprong opliep tot ruim zeven minuten. Toch kwam het peloton niet heel dichtbij. Toen heeft Bram Tankink zich op kop gezet en die heeft de meubels gered. Een grote chapeau voor de koplopers, maar ook voor ons team. Iedereen heeft het maximale gegeven en we hebben de leiding weten te behouden.”

Het doel voor morgen is heel duidelijk. “Roglic en Kruijswijk moeten het onderste uit de kan halen. De anderen gaan zo zuinig mogelijk omhoog, zodat zij zaterdag weer zo fris mogelijk aan de start verschijnen”, aldus De Haan.

;

RELATED

14 oktober 2018 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo vierde in Hammer Series

13 oktober 2018 in Wielrennen

Video: Bram's laatste wedstrijd