HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 24 april 2018

Roglic begint Ronde van Romandië met podiumplek

Primoz Roglic is in de proloog van de Ronde van Romandië derde geworden. De Sloveen gaf slechts één seconde toe op winnaar Michael Matthews. Ook in het algemeen klassement staat de renner van Team LottoNL-Jumbo op de derde plek. 

De proloog was slechts vier kilometer lang en kende een venijnig klimmetje op één kilometer voor de finish. Roglic was dicht bij winst, maar moest op de streep twee anderen voor zich dulden. “Ondanks dat je altijd wilt winnen, is dit ook een goed resultaat”, blikte ploegleider Sierk-Jan de Haan terug. “De derde plek is iets waar we goed op kunnen voortborduren. Primoz heeft ten opzichte van de favorieten al een paar seconden gepakt. Een goede zaak, gezien wat er nog komen gaat.”

Tijdens de etappe van morgen verwacht De Haan nog geen aanvallen van de favorieten. “Het gaat geen dag worden voor de klassementsmannen. Wij moeten er natuurlijk wel voor zorgen dat Steven Kruijswijk en Roglic op cruciale punten goed van voren zitten. Maar het doel is om zonder stress de dag door te komen. Ik verwacht dat er met een groep van ongeveer zestig man voor de winst gesprint gaat worden.”

;

RELATED

14 oktober 2018 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo vierde in Hammer Series

13 oktober 2018 in Wielrennen

Video: Bram's laatste wedstrijd