HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 17 juni 2018

Roglic bekroont eindzege Ronde van Slovenië met winst in tijdrit

Primoz Roglic heeft voor de twee keer in zijn carrière de Ronde van Slovenië op zijn naam geschreven. De 28-jarige Sloveen deed dat met verve door na de koniginnenetappe ook de afsluitende tijdrit in Novo Mesto op zijn naam te schrijven. Voor Roglic, die zijn thuisronde ook won in 2015, staat de zegeteller dit jaar op zeven. Daardoor komt het aantal overwinningen van Team LottoNL-Jumbo op negentien. 

Roglic, die over een maand aan zijn tweede Tour de France begint, was oppermachtig in de tijdrit over eenentwintig kilometer. Hij was een kleine halve minuut sneller dan Jan Tratnik. Door de tijdritzege van Roglic gaat Team LottoNL-Jumbo naar huis met drie etappezeges en de eindoverwinning.

“Het resultaat is perfect. Ik ben erg blij dat ik hier voor eigen publiek heb kunnen winnen. Maar dat was zonder de steun van mijn ploeggenoten en fans nooit gelukt. Mijn supporters waren de hele week geweldig. Deze overwinning is ook voor hun. Het is een week om niet snel te vergeten”, aldus Roglic.

“De Ronde van Slovenië is voor mij een ideale wedstrijd in de opbouw naar de Tour de France geweest”, vervolgt Roglic. “De Tour start over drie weken en deze wedstrijd was perfect om de intensiteit weer in de benen te krijgen. De komende weken zal vooral uit trainen en rusten bestaan en hopelijk ben ik dan klaar voor de Tour. Nu ga ik vooral even genieten van mijn overwinning.”

Eerder dit seizoen won Roglic de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Romandië.

RELATED