HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 1 februari 2018

Roglic betreedt top tien na tweede etappe Valencia

In de tweede etappe van de Volta a la Comunitat Valenciana heeft Primoz Roglic goede zaken gedaan voor het algemeen klassement. De 28-jarige Sloveen kwam samen met Neilson Powless in het peloton over de streep en klom daardoor naar de achtste plek. Ritwinnaar van de eerste etappe Danny van Poppel kon in de bergetappe lang mee met de favorieten, maar moest op de laatste klim het peloton laten gaan.

“Daar hadden we van te voren uiteraard rekening mee gehouden”, verklaarde ploegleider Grischa Niermann na afloop. “Op die klim werd heel het peloton uit elkaar getrokken en kon Danny niet meer volgen.”

Neilson Powless en Primoz Roglic zaten daarna in de achtervolgende groep die jacht maakte op drie koplopers. “Dat lukte uiteindelijk niet, maar dat is niet erg. Natuurlijk wil je iedere koers winnen, maar dat kan niet altijd. Primoz is op de achtste plek de man om uit te spelen, te beginnen morgen tijdens de ploegentijdrit. Daar hebben we veel te winnen”, aldus Niermann.

Roglic zei na afloop dat het vandaag hard werken was in het peloton. “Het ging er heel de dag hard aan toe, maar bergop was het flink aanpoten. “ De nummer acht van het huidige klassement kwam in de neutrale zone licht ten val, maar had daar tijdens de koers zelf geen last van. “Er lag wat olie op de weg en toen gleed ik onderuit. Morgen verwacht ik dat het tijdens de tijdrit ook glad gaat zijn.”