HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 6 april 2018

Roglic deelt concurrentie tik uit in Baskenland

Primoz Roglic heeft in de een-na-laatste etappe van de Ronde van het Baskenland een uitstekende uitgangspositie gecreëerd voor eindwinst. De renner van Team LottoNL-Jumbo vergrootte zijn voorsprong in het algemeen klassement, waardoor hij nu ruim twee minuten los staat van nummer twee Jon Izagirre.

De 28-jarige Sloveen eindigde op de tweede plaats in de rit, waarmee hij zes bonificatieseconden sprokkelde. Ploegleider Frans Maassen had na het dagsucces van gisteren niet gehamerd op een nieuwe ritzege. Toch lag die achteraf gezien binnen bereik. “Als hij maar geen tijd verloor op de concurrentie, had hij 120e mogen worden. Maar nu zat hij in de situatie dat ritwinst ook tot de mogelijkheden behoorde. Een scenario dat we van te voren niet hadden bedacht. Beter dan gehoopt dus.”

Morgen verwacht de ploegleider tijdens de laatste etappe een zware dag voor de ploeg. “Ze gaan ons zeker onder vuur nemen. Maar als het team net zo super werkt als vandaag, heb ik er alle vertrouwen in. Primoz heeft goede benen en over de rest van het team waren we vandaag ook zeer te spreken. We zijn er bijna”, aldus Maassen.

;

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss