HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 28 juli 2018

Roglic en Kruijswijk als vierde en vijfde van Tour de France naar Parijs

Team LottoNL-Jumbo bekroont een succesvolle Tour de France met drie ritzeges ook met de vierde en vijfde plaats in het klassement. In de eenendertig kilometer lange tijdrit werd Primoz Roglic achtste en zakte daardoor in het algemeen klassement van de derde naar de vierde plaats. Steven Kruijswijk werd zestiende en consolideerde daarmee zijn vijfde plaats. Morgen staat alleen de rit met aankomst op de Champs-Elysées nog op het programma.

Roglic is blij met wat hij heeft bereikt. “Over de tijdrit kunnen we kort zijn. Het is zoals het is. Ik produceerde voldoende power, maar de andere waren vandaag gewoon beter en dan moet ik daar vrede mee hebben. Ik heb alles gegeven wat ik had maar meer zat er vandaag niet in. Al bij al was het een mooie Tour. Ik hou van deze wedstrijd. Ik eindig dan wel niet op het podium, maar met de vierde plaats in mijn tweede Tour de France ben ik heel blij. Het is een bevestiging dat ik het kan en dat belooft voor de toekomst.”

Kruijswijk is met de vijfde plaats de tweede renner van Team LottoNL-Jumbo in de top van het klassement. “Ja, mooi toch! Je spreekt van tevoren je ambitie uit om top vijf te rijden. Als het dan ook lukt met zo’n deelnemersveld, kan ik niet meer dan trots zijn. Hier doe je het allemaal voor. Het is ook een bevestiging dat ik het nog kan. Na mijn valpartij in de Giro van 2016 kwam het er tot nu niet echt uit. Met Primoz als vierde en ook nog drie ritzeges kunnen we als ploeg terugkijken op een mooie Tour. We hebben aanvallend gereden en overal ons mannetje gestaan en zelfs Team Sky aardig wat tegenstand geboden. Hier kunnen we zeker op verder bouwen.”

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course