HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 25 juli 2018

Roglic en Kruijswijk vallen aan in korte Pyreneeënetappe Tour

Primoz Roglic en Steven Kruijswijk hebben zich in de korte, maar zware Pyreneeënetappe van hun beste kant laten zien door aan te vallen op de slotklim naar Saint-Laury-Soulan. Roglic klom uiteindelijk naar de vierde plaats, Kruijswijk werd zesde. Die plaatsen bekleden ze na de zeventiende etappe ook in het klassement.

In de etappe van vijfenzestig kilometer, met onderweg drie loodzware Pyreneeëncols, was het wachten tot de slotklim voor vuurwerk. Team LottoNL-Jumbo kleurde de finale met enkele aanvalspogingen van Kruijswijk en Roglic, die het viermaal probeerde.

“Het was een korte etappe maar een erg zware dag”, aldus Roglic. “Ik heb mijzelf gegeven voor honderdtien procent en ik ben blij met wat ik vandaag heb laten zien. Ik wilde tijd pakken op mijn directe concurrenten, maar dat is helaas alleen gelukt op Froome. Er volgen nog een zware bergrit en een tijdrit, dus er kan nog van alles gebeuren. Het is nu een kwestie van de focus houden en te blijven vechten tot in Parijs. Ik voelde me vandaag erg sterk. Ik zal het dag per dag bekijken en dan zien we wel waar we uitkomen zondag.”

Ook Kruijswijk was blij met zijn optreden vandaag. “We hebben vandaag als ploeg goed gereden. Ik ben erg blij met wat we hebben laten zien. We hebben de koers mee gemaakt. Je weet dat zo’n korte etappe erg explosief is. Toen Primoz aanviel, bleven we vrij snel met een select groepje over. Op het laatste kon ik net niet mee. Wat wij hier laten zien, is wel een bevestiging dat we goed bezig zijn. De Tour is nog niet gedaan. Ik wil in Parijs zo hoog mogelijk eindigen, dus we gaan zeker nog wat proberen. We blijven vechten.”

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course