HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 3 februari 2018

Roglic finisht vijfde in vierde etappe Valencia

Primoz Roglic is als vijfde over de finish gekomen in de vierde etappe van de Volta a la Communitat Valenciana. De rit eindigde op een steile klim, waar de renner van Team LottoNL-Jumbo zich veelvuldig voorin liet zien. Door zijn korte uitslag is hij opgeschoven naar de zesde plek in het algemeen klassement.

“Het was een zware etappe”, vertelt Roglic na afloop. “Er was veel zijwind en in de finale werd de wedstrijd hard gemaakt. Het team heeft goed werk geleverd. De jongens hebben me uit de wind gehouden en in goede positie gebracht.” De Sloveen moest winnaar Alejandro Valverde op zo’n 200 meter van de streep laten gaan. “Ik heb alles gegeven op de slotklim. Ik ben blij met mijn huidige vorm in mijn eerste wedstrijd van het seizoen.”

Ploegleider Grischa Niermann ziet dat de hele ploeg een goed niveau heeft. “Het plan was om Primoz en Neilson in goede positie te brengen. We wilden meedoen om de overwinning. Primoz was vandaag erg sterk, maar net niet sterk genoeg.”

Nieuwkomer Neilson Powless finishte als 22e. “Alles wat Neilson laat zien, is mooi meegenomen”, vertelt Niermann over de jonge Amerikaan. “Hoe hij de afgelopen dagen fietst, is veelbelovend. Maar we kunnen nog niet verwachten dat hij elke dag met de besten meegaat. Hij heeft vandaag geprobeerd wat hij kon.”

Zondag staat de laatste etappe van de Volta a la Communitat Valenciana op het programma. “Dan hebben we weer een kans met Danny”, aldus Niermann. “We gaan voor dezelfde uitkomst als afgelopen woensdag.”


RELATED

19 oktober 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn kleurt vierde etappe Tour of Guangxi