HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 25 april 2018

Roglic grijpt leiding in Ronde van Romandië

Primoz Roglic is de nieuwe leider in de Ronde van Romandië. De 28-jarige kopman van Team LottoNL-Jumbo kwam in de eerste etappe in het peloton als dertiende over de streep. Dat was genoeg om de gele trui te veroveren. 

De etappe werd gekenmerkt door een lange vlucht van vijf renners. Een scenario waar ploegleider Sierk-Jan de Haan al rekening mee had gehouden. Op slechts tien kilometer voor het eind ontplofte de boel. Daarna werd Roglic door attent koerswerk van Steven Kruijswijk en Stef Clement tot de finish goed voorin het uitgedunde peloton gehouden.

De Haan keek terug op een etappe waarin zijn ploeg initiatief toonde. “De situatie diende zich aan dat we in de laatste klim van de omloop gecontroleerd door konden rijden. Daarvoor had Bram Tankink al goed werk verricht. Het is op het eind een gevecht tussen de klassementsmannen geworden, waarbij alleen de besten overbleven. Dan dankt Roglic zijn gele trui mede aan de goede proloog van gisteren.”

Morgen verwacht de ploegleider geen makkelijke dag, maar wel een minder zware dan vandaag. “De sprintersploegen zullen hun kansen ruiken. Voor ons geldt: controle nemen en dan zien hoe de koers zich verder ontwikkelt. Het beslissende werk verwacht ik vrijdag met de klimtijdrit en zaterdag tijdens de Koninginnenrit.”

;

RELATED

14 oktober 2018 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo vierde in Hammer Series

13 oktober 2018 in Wielrennen

Video: Bram's laatste wedstrijd